Friday, 27 August 2010

Its a choice :)

Salam...

haiiiii....bile nak start tulis jea terus da xde idea......sebelum nak tulis macam2 idea macam air terjun tercurah-curah.......

Wednesday, 4 August 2010

Aku ingin menulis.......

Salam to all......

Syukur ke hadrat Ilahi dengan limpah kurnia & rahmatNya......
aku masih bernyawa....masih bernafas....masih mampu melihat,mendengar & bercakap....
yang penting aku masih boleh mengunakan aqal untuk berfikir.....

attended Imam Suhaib Webb talk yesterday was superb.....it reflect me......once upon a time.....
melalui tarbiyah...dalam suasana yang "comfort zone".....

aku seperti rindu zaman aku mendidik jiwa.....jiwa yang sentiasa mencari kebenaran......

aku semakin menikus sekarang ini..........

mengapa???

Saturday, 26 June 2010

hampir setahun......



salam buat semua....
rasanya hampir setahun tak update blog ni.....
setahun yang penuh cabaran......
ada yang tarbiyah ada juga dugaan....
rencah kehidupan yang tak boleh disangkal....
apa-apa pun cukup lah sekadar itu.....
sudah pun redha dengan segalanya.....

yang penting dalam kehidupan ini ialah.....
mencari sebab untuk gembira......
sebab yang mendekatkan diri kepada pencipta.....

video

Its all about thinking process......

Thursday, 8 October 2009

Rahmat Itu Luas





Monday, 5 October 2009

Ilham anugerah Allah

Salam.....

Di awal pagi semalam ana terbangun subuh agak lewat kali ini, astragfirullah....
"Ya Allah ampunkanlah dosa hambamu yang alpa ini"
mata ana agak mengantuk lagi oleh sebab ana tido agak lewat semalam. Pengalaman pertama ana di A&E.Sagat mengujakan. Melihatkan HO Vani nampak keletihan, ana teman dia ke ward. Tatkala sampai di ward ade 2 admission. Jam 2.00 baru ana pulang ke rumah.
Ana gagahkan juga membuka mata...namun terlelap juga tatkala membaca Al-Quran di hening pagi itu. Ana melabuhkan badan di katil utuk tido sebentar. Di hati ini dalam dilema untuk ke rumah Dr Shu untuk case presentation. Mengikut jadual jam 9 ana perlu berada disana tetapi kepenatan melanda, tak terdaya untuk banggun. Handphone vibrate...argh rasanya kenapalah terdengar bunyi vibration...digagahkan juga mengangkat...suara dicorong teliga sangat dikenali...sahabatku dalam keadaan tertekan...berdesup rasa simpati dan ana menjadi pendengar yang baik...namun tanpa aku sedari kata-kata yang keluar dari mulutku sebenarnya peringatan untuk diri ana sendiri...bertapa luasnya hidup ini jika kita pandang dari sudut yang berlainan...ana tersentak dengan diri sendiri apakah dan bagaimanakah ana mampu mengeluarkan bait-bait ayat sedemikian...terlalu spontan dan ana mendengar suara tangisan sahabat ana yang tersentuh...rasa bersalah mula menyelinap di setiap ruang hati...namun dengan kelantangan itu sebenarnya telah menyentuh hatinya tanpa ana sedari...Alhamdulillah itulah morning booster buat ana juga sebenarnya...bila terfikir kembali...ana terus bersiap dan mengagahkan diri ke rumah Dr shu walaupun agak lewat...dalam mencari ilmu perlukan pengorbanan dan ana korbankan masa rehat ana untuk menimba ilmu walaupun di mata orang lain agak sekejap...namun hanya diri ini merasakan bertapa Allah melimpahkan ilham padaku....Ya Rabb..."cakap serupa bikin"

Tuesday, 11 August 2009

Armani

Thursday, 30 July 2009

di takuk lama

salam.....
berhabuk sudah blog ini....
tak berpenghuni....
tuan punya badan sendiri tiada hati dengan blognya....
mengapakah jadi begitu?
setiap kali aku berkunjung....
hatiku entah hilang kemana....
heran....
mungkin aku dah tak ade ape-ape perasaan tentang kehidupan aku sendiri....
hanya bermonolog sendiri....
suka dan duka ditelan....
tiada apa yg nak dizahirkan disini buat masa ini....
yang pasti kehidupan ku berselang seli dengan kegembiraan dan duka....

feels empty....feeling excited sometimes....thinking almost of the time....