Friday, 27 August 2010

Its a choice :)

Salam...

haiiiii....bile nak start tulis jea terus da xde idea......sebelum nak tulis macam2 idea macam air terjun tercurah-curah.......

Wednesday, 4 August 2010

Aku ingin menulis.......

Salam to all......

Syukur ke hadrat Ilahi dengan limpah kurnia & rahmatNya......
aku masih bernyawa....masih bernafas....masih mampu melihat,mendengar & bercakap....
yang penting aku masih boleh mengunakan aqal untuk berfikir.....

attended Imam Suhaib Webb talk yesterday was superb.....it reflect me......once upon a time.....
melalui tarbiyah...dalam suasana yang "comfort zone".....

aku seperti rindu zaman aku mendidik jiwa.....jiwa yang sentiasa mencari kebenaran......

aku semakin menikus sekarang ini..........

mengapa???

Saturday, 26 June 2010

hampir setahun......



salam buat semua....
rasanya hampir setahun tak update blog ni.....
setahun yang penuh cabaran......
ada yang tarbiyah ada juga dugaan....
rencah kehidupan yang tak boleh disangkal....
apa-apa pun cukup lah sekadar itu.....
sudah pun redha dengan segalanya.....

yang penting dalam kehidupan ini ialah.....
mencari sebab untuk gembira......
sebab yang mendekatkan diri kepada pencipta.....

video

Its all about thinking process......